Bästa lunchrestaurangerna på Södermalm

Letar du efter en riktigt bra lunchrestaurang på Södermalm? Vi har samlat våra favoriter i en och samma lista! Lunchutbudet på söder är stort. Här hittar du en bra lunch oavsett vad du är sugen på!

Eatery Social

Ringvägen 98

På Eatery Social möts det latinamerikanska köket med det lokala Södermalmska. På lunchmenyn återfinns allt från tacos, ceviches, tostadas till veckans burgare. Här finns även dagens rätt.

Cafe Nizza

Åsögatan 171

På Café Nizza serveras lunch på lördagar och söndagar. Hyllad och avslappnad kvarterskrog där spontanitet och det franska står i fokus.

Söders hjärta

Bellmansgatan 22

På lunchmenyn hos Söders hjärta finns alltid en kött-, en fisk- och en vegetarisk rätt för 115 kr. Utöver det så går det också bra att beställa från den ordinarie à la carte menyn. På den finns ett bra utbud för den som äter vegansk och vegetarisk mat.

Enzos 

Långholmsgatan 15B, Hornhuset

På Enzo serveras det på helgen lunch och fotboll. Ät en pizza och kolla när favoritlaget spelar.

Kvarnen

Tjärhovsgatan 4

Kvarnen är en klassisk stockholmskrog med över 100 år på nacken. Här samlas alla typer av södermalmsbor och annat löst folk för att stilla sin hunger och väta sina strupar. På tallrikarna serveras klassisk svensk husmanskost såsom Biff Rydberg, pytt i panna och hemgjorda köttbullar.

Häktet

Hornsgatan 82

Hög hipsterfaktor utlovas på restaurang Häktet som inhyses i lokaler som på 1800-talet var just ett häkte därav namnet. På menyn återfinns främst en mix av klassiska nordiska och franska rätter

Fotografiska

 Stadsgårdshamnen 22

Fotografiska har blivit med lunch! Här är det  det gröna, ekologiska och närproducerade i fokus signerad stjärnkocken Paul Svensson och nu kan du boka lunchen online. Dagens lunch kostar från 105 kronor och då ingår också den fantastiska havsutsikten. Som lunchgäst erbjuds du också reducerat pris på aktuell utställning.

Nytorget 6

Nytorget 6

Nytorget 6 älskar att servera alla och det märks både på stämningen och personalen. På lunchmenyn återfinns många favoriter från det breda europeiska köket och dagens lunch kostar strax över 100-lappen.

China!

Ringvägen 110

På restaurang China! erbjuds genuin kinesisk mat med tusenåriga traditioner. Deras tanke är helt enkelt att man inte ska behöva åka till Kina för att äta äkta kinesisk mat. På lunchen serveras en kinesisk buffé.

Folkbaren

Hornsgatan 72

På Folkbaren serveras alltid dagens lunchrätt. Det finns också klassiska lunchrätter som cheeseburgare, laxsallad, chili.

Falafelbaren

Hornsgatan 39 B

Falafel i stenugnsbakat pitabröd på surdeg. Vi använder oss av ekologiska kikärtor och ekologiska kryddor. Pitabrödet är hantverksmässigt bakat på surdeg i en riktig stenugn. Det ger en fantastisk textur och smak. Vi friterar i 100% svensk rapsolja utan några tillsatser som vi byter minst en gång om dagen. I princip allt görs dagligen på plats från grunden. På borden har vi våra ”hemliga” såser amba och shkug.

Pelikan

Blekingegatan 40

På Pelikan serveras lunch på fredagar. Starta helgen med klassisk husmanskost. Köket på Pelikan ska se till att husmanskosten håller sig så nära himlen som det bara är möjligt.

Italian cousins

Hornsgatan 68

Två italienska kusiner som hittat till Sverige och startar restaurang kan ju omöjligt gå fel. De började med att driva en foodtruck men har nu öppnat riktig restaurang som är en pizzeria och deli i ett. Här serveras lunch alla dagar i veckan.

Restaurang Himlen

Götgatan 78

Vad sägs om en lunch i en skybar på plan 26? Restaurang Himlen ligger högst upp i gamla skatteskrapan på Södermalm. Lokalerna har renoverats och förnyats, det som är kvar sedan tidigare är den fantastiska utsikten och den goda maten

Barranco

Långholmsgatan 15B, Hornhuset

På gatuplan serveras mat sju dagar i veckan, både lunch och middag. Menyn influeras av peruansk och mexikansk matlagning. Här kan man boka bord eller bara droppa förbi och invänta plats.

Restaurang Göteborg

Midskeppsgatan 31

Restaurang Göteborg serverar varje fredag en fredagslunch.Välj mellan fisk, kött eller vegetariska rätter.

Klang Market Hornstull

Långholmsgatan 17-21, Hornhuset

På Klang serveras lunch måndag till fredag. Välj bland olika sallader, bowls, burgare eller soft tacos.

Kontakt

Populära platser

här

Guider