Bästa lunchställena utanför tullarna

Hamnar du på samma vanliga lunchställen i Stockholms innerstad? Lugn, det finns en hel värld av lunchmöjligheter att utforska utanför tullarna! Med hjälp av den här guiden kan du hitta dolda guldkorn strax utanför citypulsen. Ta dig även tid att göra äventyrliga utflykter och upptäck att Stockholms ytterområden har mycket att erbjuda, både i fantastisk matväg och i sköna miljöer.

Bockholmen Hav & Restaurang

Bockholmsvägen, Bergshamra

Stockholms närmaste skärgårdsrestaurang är kanske mest känd för sin brunch. Men tre gånger per år serveras den omåttligt populära Grosshandlarlunchen. Den säsongsbetonade långlunchen sker i sju serveringar med tillhörande dryckespaket. Det kanske säger sig självt, men det gäller att vara ute i god tid. Exklusivt är ordet.

Landet

LM Ericssons Väg 27, Hägersten-Liljeholmen

På Telefonplan, drygt 12 minuter med tunnelbana från T-centralen, ligger den gulddrakebelönade restaurangen Landet. Varje vardag erbjuds en lunchmeny med en kött- och en fiskrätt, hembakat bröd och en fräsch salladsbuffé som i kombination med dagens soppa blir ett vegetariskt alternativ. Perfekt för det större lunchsällskapet.

K4 Pampas

Karlbergs Strand 4, Solna

Inte långt i från Vasastan och stadspulsen ligger Pampas marina vid sidan av Ulvsundasjön. Under vinterhalvåret serveras lunch varje vardag. Satsar främst på välbeprövat husman som inte lämnar någon besviken. När vädret tillåter är uteserveringen vid vattnet ett mycket populärt tillhåll.

Urban Deli Sickla

Hasselmans Torg 12, Nacka

Bara några minuter från Slussen ligger systerrestaurangen till det populära konceptet som återfinns under samma namn på Sveavägen och Nytorget. Alltså, restaurang och saluhall under samma tak. På lunchmenyn finns dagens rätt, veckans vegetariska, soppor och sallader. Ligger i Sicklas köpkvarter och goda shoppingmöjligheter finns.

Steninge bruk

Steninge Slottsväg 141, Märsta

Steninge Bruk huserar i en upprustad före detta lada i fantastisk slottsmiljö intill mälaren. Maten lagas på beställning från en dagsmeny som alltid innehåller soppa, fisk och kött. Här finns också alltid nybakat bröd och bakverk. Perfekt för en utflyktslunch bort från stadsstressen.

Eatery Luma Park

Lumaparksvägen 7, Hammarby sjöstad

Eatery i Luma Park har blivit en riktig knutpunkt i Hammarby sjöstad. Nära vattnet serveras lunch varje vardag utifrån en dagfärsk meny men kött-, fisk- och vegetariska rätter. På fredagar är det burger friday som rekommenderas starkt. Perfekt för senluncher då de går att få med sig en låda efter klockan 14.

Edsbacka Wärdshus

Sollentunavägen 220, Sollentuna

Edsbacka Wärdshus ligger vid den glittrande Edsviken i Sollentuna, strax norr om Stockholm. Restaurangverksamheten här startade redan 1626(!) och man tar väl vara på sitt anrika arv. Serverar dagens lunch med fisk, vilt och husman. Ett favorittips är älg-Wallenbergaren med ostronskivling. Har även veckans vegetariska alternativ.

Poké Burger

Gustavslundsvägen 149E, Bromma

I Alviks torn möts Asien och Amerika i en härlig mix. På fusionstället Poké Burger serveras nämligen det som namnet antyder: Poké bowls och burgare. Serveras i olika varianter och smaker till lunch. Bra häng.

Delibruket Flatbread

Bergsgatan 1 (Vattentornet), Sundbyberg

I det gamla vattentornet i Sundbyberg har pizzan fått en ny hemvist att trivas i. Här satsas det på ekologiska flatbread-pizzor med lokalproducerade råvaror på toppen. Erbjuder en lunchbuffé med tre olika alternativ av pizzor med tillhörande soppa och sallad. Historisk miljö som växer i populäritet hela tiden.

Centan

Lagaplan 5, Bagarmossen

I söderort har Centan fått statusen som en av Stockholm mest genuina kvarterskrog. Rejält och prisvärt är ledord här. Lunchen serveras tisdag till fredag och menyn uppdateras veckovis. Kalvsoppa med rotfrukter eller kolja med potatis och äggsås är exempel på rätter. Ligger cirka 20 minuter från T-centralen.

Scandwich

Vattenledningsvägen 44, Hägersten-Liljeholmen

Mackälskarens självklara val ligger i söderort och Midsommarkransen. Med rötterna i Skåne serverar Scandwich mackor som får andra sandwich-ställen att blekna i jämförelse. Har pålägg i alla kategorier, även vego och vegan. Finns även riktigt goda pommes att tillgå för den som har en ordentligt hungrig lunchmage.

Två små svin

Årstavägen 49, Årsta

Du behöver inte åka över Öresundsbron för att komma till Danmark. På Två små svin i Årsta, söderort serveras nämligen smörrebröd precis på samma vis som i vårt rödvita grannland. Finns med alla möjliga sorters sill, skaldjur, ål, råbiff, rostbiff, fläskschnitzel, Ja, Allt! Till och med klassisk stångkorv. Minst två val rekommenderas. Perfekt för en senlunch.

Kontakt

Populära platser

här

Guider