Bra lunchrestauranger i Vasastan

I Vasastans livliga områden kring Odenplan, Sankt Eriksplan och på gatorna mot city finns otaliga alternativ för lunchen. Oavsett om det är jobblunch, dejt eller bara en paus i vardagen kommer du garanterat hitta något här. Men för att navigera bland alla val kan denna guide förhoppningsvis leda dig snabbare till drömlunchen.

Farang

Tulegatan 7

Farang erbjuder en riktig smakexplosion från Asien i sann sharefood-anda i en unik lokal. Lyxig och flashig lunchmeny för den som vill unna sig lite extra. Erbjuder dessutom en exklusiv avsmakningsmeny. Blev utsedd till Bäst i Stan av Allt om Stockholm i kategori finkrog/lyx 2015.

Rolfs Kök

Tegnérgatan 41

Krog som inriktar sig på det klassiska och enkla, att servera en husmansinspirerad lunch utan några egentliga krusiduller. Dagens lunch bjuder alltid på soppa och ett val mellan två utvalda klassiker. Har även ett vegetariskt alternativ varje vecka och några stående favoriträtter. Bakom menyn står välkände stjärnkocken, tillika delägaren, Johan Jureskog. Perfekt för ett lunchmöte.

Portal

Sankt Eriksplan 1

Enkelt, kompromisslöst och mycket gott. Genomtänkt komponerad lunchmeny som uppdateras varje vecka. Ofta två val av fisk eller skaldjur och detsamma för kötträtter samt ett vegetariskt alternativ. Erbjuder lunchvin och lunchöl till fina priser. Ger en helhetsupplevelse i det enkla.

Tranan

Karlbergsvägen 14

Tranan är en väletablerad husmansklassiker mitt på Odenplan. En ständig mötes plats i snart 90 år. Den stekta strömmingen med potatismos har funnits på menyn sedan starten och de flesta stockholmare har någon gång bekantat sig med de välkända köttbullarna. Ett lyxigare lunchalternativ.

Tennstopet

Dalagatan 50

Ibland känns det som om tiden stått stila inne i Tennstopets pubinspirerade salonger. På väggarna hänger dessutom tidningsurklipp från forna dagar som än mer spär på känslan. Serverar dagens rätt med ständiga inslag av redig och traditionell husman. En riktig klassiker i stan.

Brasserie Balzac

Odengatan 26

Krog med influenser från både Frankrike och USA:s östkust. Har flertalet parisiska dagens rätter på lunchmenyn. Men det finns även möjligheter att smaka på smårätter från kontinenten samt att mätta sig med klassiska varmrätter som du vet att du tycker om.

Melanders Dalagatan

Dalagatan 9R

Alldeles intill Vasaparken finner du Melanders Butik & Brasserie som, precis som namnet antyder, både är en butik och en restaurang. En folklig kvarterskrog där du kan njuta av en härlig dagens lunch i äkta fransk brasserimiljö.

The Italian Cousins

Odengatan 78

Två italienska kusiner som hittat till Sverige och startar restaurang kan ju bara inte gå fel. De började med att driva en foodtruck men har nu öppnat en restaurang som serverar pizza och deli i ett. Till lunch serveras ett brett utbud av smaker och möjligheter finns att testa sig runt för att hitta favoriten.

Wäng Izakaya

Sveavägen 88

I ett mycket centralt läge på Sveavägen serverar Wäng Izakaya omtyckta och välkända asiatiska rätter. Lätt att hitta sin favorit mellan sushi, nudlar och olika curryrätter. Känns altid nära till hands när lunchtid närmar sig i innerstan.

Kontakt

Populära platser

här

Guider