Bra lunchrestauranger på Norrmalm

Är det dags för en lunchpaus på shoppingrundan eller en klassisk affärslunch? Här hittar du guiden för de bästa lunchalternativen i hjärtat av Stockholms innerstad, även i folkmun kallat Norrmalm.

Griffins steakhouse

Klarabergsviadukten 67

Innanför Water Buildings lite kantiga fasad på Klarabergsviadukten har Griffins steakhouse skapat en överraskande lekfull stämning som gör restaurangbesöket till en helhetsupplevelse. Dagens lunch på vardagar ackompanjeras av det ständiga valet av Griffins högrevsburgare och råbiff. Affärslunchen med tre rätter rekommenderas starkt.

Bistro Arsenalen

Arsenalsgatan 3

Medelhavsbistron på Arsenalgatan är kanske mest känt för sina dj- och AW-häng i champagnebaren. Men stället har även riktigt goda förutsättningar för lunch. Erbjuder dagens rätt varje vardag med franska smaker och har alltid bubbel på menyn. Perfekt för den som tänker ta halvdag på jobbet eller vill ladda upp inför en livlig fredagseftermiddag och kväll.

Boqueria

Jakobsbergsgatan 17

Boqueria har – innanför Mood-gallerians väggar – växt till en av stans största mötesplatser. Sällskapa över en rejäl portion av dagens grillade fisk eller Boquerians paella. dagens lunch och brett utbud av tapas är alltid ett gångbart alternativ. Möjligheter till take away för den som är på språng.

Berns Asiatiska

Berzelii Park

Sveriges första kinesiska restaurang fortsätter att leverera. I den mycket fina och anrika salongsmiljön blir vardagslunchen allt annat än vardaglig. Lunch varje vardag med en perfekt mix av smaker från Asiens alla hörn. Högt i tak – både bokstavligt och bildligt talat.

Brasseriet

Strömgatan 14

Ska ordet extraordinär användas någon gång är det om Brasseriets lokaler. Stora gyllene pelare, en lång bardisk och ljusblå väggar med flagnande färg sätter minst sagt guldkant på lunchen som främst influeras av skandinaviska smaker och rustik husman. Perfekt för en imponerande affärslunch. Erbjuder även lördagslunch.

Kitchen & Table, Norrmalm

Östra Järnvägsgatan 35

I Clarion Hotel Sign har stjärnkrögaren Marcus Samuelsson skapat ett helhetstänk som tar dig hela vägen. Stort fokus på hållbarhet och i framkant när det gäller gröna alternativ. Här erbjuds en internationellt varierad dagens lunch-meny, och alltid den klassiska burgaren eller en Caesar sallad med en twist.

Bistro Rigoletto

Kungsgatan 16

Bistro Rigoletto är en fransk bistro mitt på Kungsgatan direkt i anslutning till den anrika galabiografen Rigoletto. Erbjuder veckans lunch med en stor variation av franska smaker. Alltid favoriterna chevrésallad och den egna tolkningen av fransk råbiff på menyn. Känns aldrig långt borta under ett besök i Stockholms city.

Mathias Dahlgren Matbaren Grand Hotel

Södra Blasieholmshamnen 6

Innanför Grand Hôtels väggar har stjärnkocken Mathias Dahlgren skapat en av Stockholms mest exklusiva restaurangmiljöer. En modern bistro med utgångspunkt i säsongens bästa råvaror. Menyn är minst sagt levande och rätterna byts dagligen. Kanske stans bästa möjlighet till en lunch av absolut högsta klass.

Nosh and Chow

Norrlandsgatan 24

I en omtalad miljö på Norrlandsgatan finns möjlighet att mötas i en internationell atmosfär. Här har den välkände katalanska inredningsarkiteten Lázaro Rosa Violán satt sin prägel på lokalen. Menyn genomsyras av distinkta och raka smaker utifrån områden som raw, fresh, sea, land, family och sweet. Perfekt för en välplanerad affärslunch med hög stämning.

Wagamama

Klarabergsviadukten 65

Mitt i Stockholms citys mest pulserande område florerar det asiatiska köket. wagamama erbjuder en bred variation av asiatiska favoriter och klassiker. Här är det genuina asiatisks smaker och inget annat. De klassiska ramen nudlarna, serverade i den traditionella svarta skålen, rekommenderas starkt.

Kontakt

Populära platser

här

Guider