Bra lunchställen i Gamla Stan

Stadsdelen Gamla stan är en av innerstans hetaste plattformar när det gäller matkulturen. Här trängs inte längre bara turister bland smala gator och turistfällor. I stället finns ett brett utbud att testa sig igenom. Den här guiden ger dig en fingervisning var du ska börja att få den bästa lunchupplevelsen.

Den Gyldene Freden

Österlånggatan 51

Den Gyldene Freden har serverat svensk husmankost sedan 1722 och är fortfarande i framkant. Såväl kända kulturpersonligheter som långväga besökare och lokala stamgäster söker sig till de anrika lokalerna. Erbjuder dagens lunch i form av svenska klassiker som raggmunkar eller köttbullar.

Mister French

Tullhus 2

Med svårslagen utsikt över Stockholms ström och en design utöver det vanliga kliver gästerna in i en helt annan värld när dörrarna till Mister French öppnas. Dagens rätt serveras med alternativen veckans sunda och veckans vegan. I slutet av veckan är det ostronfredag som gäller. En färgsprakande upplevelse.

Agaton

Västerlånggatan 72

Agaton är en omtyckt luchkrog i området. Hög matkvalité och generöst med utrymme skapar förutsättningar för en perfekt upplevelse för hela lunchgänget. På dagens lunch-menyn finns något för alla och under hela veckan finns valfri pizza och ett vegetariskt val som alternativ.

19 Glas Bar & Matsal

Stora Nygatan 19

I den lilla gemytliga restaurangen finns det 19 matplatser, därav namnet. Något som skapar en exklusiv och mysig miljö. Lunchmenyn består av huvudrätt och dessert med influenser från Sverige och övriga Europa. Ett allt hetare lunchalternativ i Gamla Stan.

Cultur Bar & Restaurant

Österlånggatan 34

Året om blåser det varma medelhavsvindar på Österlånggatan där den tvättäkta vin- och tapasbaren Cultur ligger. Här står råvarorna i fokus liksom den goda kombinationen av mat och dryck. Vardagslunch mellan 11.30 och 15.00 med allt det bästa från Medelhavet. Perfekt för en långlunch eller senlunchen som övergår till eftermiddagshänget och AW:n.

Reisen Bar & Matsal

Skeppsbron 12

På Restaurang Reisen äter man svensk mat i sober miljö innanför First Hotels väggar i Gamla Stan. Matmässigt är ledorden personlighet, tradition och värme. Bred lunchmeny som tilltallar hela sällskapet och gäller hela veckan. På helgerna är det kökets rekommendation som står högst i kurs.

Österlånggatan 17

Österlånggatan 17

På Österlånggatan 17 kommer matinfluenserna från hela världen. Men det är smakerna från Frankrike och de här på hemmaplan som sticker ut mest. Dagens rätt vid sidan av ett noga urval av à la carte-alternativ. En genuin kvarterskrog.

Engelen

Kornhamnstorg 59 B

Mitt i epicentrum av Gamla Stans puls ligger restaurang-puben Engelen. Bjuder på mysiga lokaler med källarinslag och en oslagbar uteservering. Under lunchtid är det buffé som gäller efter alla konstens regler. Möjlighet till take away för den som är på språng.

Hermitage

Stora Nygatan 11

Mitt i Gamla stan erbjuder Hermitage ett helt vegetariskt lunchalternativ. Veckomenyn består av allt ifrån vegetariska grytor till grönsaksbiffar och soppa. Mättande och kryddiga portioner gör att ingen behöver lämna stället otillfredsställd.

Paganini

Västerlånggatan 75

Kvarterskrog med italienska smaker. Lunchmenyn varierad från dag till dag och innehåller alltid en pasta- fisk- eller kötträtt. Finns även alltid ett urval av sallader och ett vegetariskt alternativ. Perfekt för det stora sällskapet som vill ta en paus från promenadstråken i Gamla stan och bli ordentligt mätta.

Kontakt

Populära platser

här

Guider