Kungsholmens bästa lunchrestauranger

Lunchutbudet växer på Kungsholmen hela tiden. Men redan nu finns något för alla, oavsett om du och ditt lunchsällskap är sugna på klassisk husman, sushi, burgare eller bistromat. För att leda dig rätt rekommenderar vi en titt på denna guide med en blandning av restauranger från Kungsholmens alla områden.

Agnes

Norra Agnegatan 43

Mysig kvarterskrog med fokus på det sydamerikanska köket. Varierande storlekar på rätterna skapar ständigt nya matupplevelser för gästerna. Lunchmenyn innehåller en noga utvald dagens rätt, men även veckans fisk och veckans kött. En lunch som är en fröjd för både smaklökar och ögon utlovas.

Mäster Anders

Pipersgatan 1

Anrika Mäster Anders har funnits på Kungsholmen sen 1692 och brasseriet har som följd uppnått svårslagen klassikerstatus. Här serveras svensk-, amerikansk- och franskinspirerad mat med fokus på kött. Beroende på dag kantas lunchmenyn av husmansinfluerade rätter som pytt i panna och kålpudding.

Kitchen & Table Kungsholmen

Kungsholmsgatan 31

Även på Kungsholmen har stjärnkrögaren Marcus Samuelsson skapat en atmosfär som för tankarna västerut staden som drömmer stort – New York. Till lunch erbjuds dagens rätt som varierar mellan smakfulla kött- och fiskrätter samt fräscha sallader. Ligger även i framkant när det gäller gröna alternativ.

Café Proviant

Arbetargatan 33

Kvarterskrogen som brygger sitt eget öl. Förutom att redan där ha satt sin egen prägel på restaurangupplevelsen finns målsättningen att servera mat som är så när- eller nu-odlad som möjligt. Exempel på veckomenyn för lunch är Skånsk kalops, strömmingsflundror eller en smakrik sallad med betor och getost. Passar utmärkt till drycken som serveras.

Roppongi

Hantverkargatan 76

Japans restaurang med en spektakulär lokal. Serverar främst sushi, och det på ett lika fint sätt som restaurangen glänser med sin interiör. Har skapat ett hett lunchhägn för hela Kungsholmen och är ett självklart val för sushiälskare. Har även en perfekt variation av japanska varmrätter på lunchmenyn.

Phil’s Burger

Fleminggatan 49

Det självklara burgarvalet på Kungsholmen och kommentar är egentligen överflödig. Men går att konstatera att lunchgäster fortsätter att komma hit för de olika variationerna av smaker och burgaralternativ. Allt på menyn är dessutom gjort på hemmaplan.

Styrelsen

Hantverkargatan 31

Kvarterskrog som drivs av människorna bakom populära Pastis i Gamla Stan. Serverar husmansinfluerad mat med främst svenska smaker. Dagens rätt ackompanjeras av en lockande à la carte-meny. Men kött- fisk- och vegetariska alternativ finns något för alla.

Le Bistro

Sankt Eriksgatan 45

I Västermalmsgallerian ha Le Bistro skapat mycket goda lunchförutsättningar. Lunchmenyn uppdateras veckovis och innehåller klassiska bistrorätter med franska inslag. Erbjuds varje vardag mellan klockan 11 och 15. Perfekt för en långlunch med tillhörande dryck såväl som en snabbare  take away.

Café Zeppelin

Wargentinsgatan 3

Hemlagad mat till riktigt bra priser. Dagens lunch serveras varje vardag där ekologiskt och närproducerat står i fokus. Menyn uppdateras dagligen och bjuder alltid på en perfekt mix av kött, fisk, pajer, soppor och vegetariska alternativ.

The Border

Hantverkargatan 36

På gränsen mellan USA och Mexico hittar The Border sin inspiration. Här möts burgare och burritos i en härlig matmatch. Dagens lunch med flera burgarval, valfri burrito eller sallader. Salsan är hemgjord och guacamolen dagsfärsk. Kliv in i en ny värld. Eller två rättare sagt.

Kontakt

Populära platser

här

Guider