Östermalms bästa lunchrestauranger

Östermalm erbjuder det kanske mest varierande utbudet av lunchställen i Stockholms innerstad. Här huserar jobblunchande kollegor, hungriga shoppare och andra citybesökare. Alternativen är tillsynes oändliga och oavsett om du söker en prisvärd snabblunch eller lyxigare helhetsupplevelser finns något för dig. Använd dig av denna guide som en vägledare genom de restaurangtäts stråken kring Stureplan, Östermalmstorg, Karlaplan samt längst med Birger Jarlsgatan och Strandvägen.

TAKO

Birger Jarlsgatan 29

Asian fusion-restaurang av det lite finare slaget som kombinerar sushi, grillat och spännande drinkar. Mystisk och lite dunkel miljö i stora och luftiga lokaler ett stenkast från Stureplan. Både mindre och större rätter serveras till lunch och avslutas med fusiondesserter. Ett lyxigt lunchval. Drivs av folket bakom lika populära Vassa Eggen.

Strandvägen 1

Strandvägen 1

Här kan man förkovra sig bland amerikanska, franska och svenska smaker. Genomtänkt variation av dagens lunch som uppdateras dag för dag. Ofta lite festligare i slutet av veckan. En institution i innerstans restaurangutbud.

Aubergine

Linnégatan 38

Välbesökt kvarterskrog som också satsar stort under lunchtid. Dagens lunch med fisk och kött samt ständiga favoriter som Caesarsallad och halstrad råbiff kantar menyn här. Perfekt för ensamluncharen som vill njuta på egen hand såväl som för en imponerande affärslunch.

Vassa Eggen

Birger Jarlsgatan 29

Fantastiska grillrätter med väldigt bra råvaror. Det smakas och det syns att man är rädd om det som presenteras på tallriken. Går under benämningen steak house, och är ett mycket ambitiöst sådant. Dagliga specialare på lunchmenyn, men även dina ordinarie favoriter så som flankstek, argentinsk entrecôte och Wallenbergare.

Ling Long

Riddargatan 6

Asian-fusion-restaurang som huserar i Story Hotels lokaler på Riddargatan. Kreativ och lekfull meny som levererar överraskande kombinationer. Lunchtid serveras veganska luncher baserade på oumphs. I framkant på veganskt hantverk.

Spanjorskan

Nybrogatan 42

En genuin spanjorska mitt i stan. Här hittar du du det bästa från Spaniens alla hörn i en härlig dynamisk och pulserande miljö. Dagens lunch bjuder på allt från tapas till klassiska spanska varmrätter. Vegetariska alternativ finns att tillgå. Systerkrog till Nybrogatan 38.

Wärdshuset Ulla Winbladh

Rosendalsvägen 8

På Ulla Winbladh kan du avnjuta äkta svenskt mathantverk i historisk miljö. Här serveras husmanskost på helt rätt sätt. Något som stillar din sinnen och gör måltiden till en upplevelse. Serverar allt som oftast lunchmenyer med olika teman. Under slutet av oktober är det till exempel de omåttligt populära älgveckorna som gäller.

La Bocca

Kommendörsgatan 23

Italiensk matglädje på traditionellt vis. Lunchmenyn gäller måndag till fredag och uppdateras dagligen. Innehåller noga utvalda och traditionella italienska rätter. Samtidigt finns alltid veckans sallad och vegetariska att tillgå. Under hela veckan erbjuds även den omtalade charkbrickan.

Nybrogatan 38

Nybrogatan 38

Kvarterskrog på Östermalm men prisvärda luncher och god stämning. Köket hämtar inspiration från de sydeuropeiska och de svenska grytorna. Lunchmatsedeln bjuder på allt i från veckans omelett till veckans husman. Finns något för alla och garanti på att du lämnar lunchen som mätt.

Brasserie Bobonne

Storgatan 12

Ordet Bobonne betyder hushållerska på franska och visst tar personalen verkligen hand om sina gäster på bästa möjliga sätt. På menyn som skissas upp på krittavla hittar du klassisk fransk husmanskost som andas tidlöshet. Lunchmenyn upptaxeras varje vecka och affärslunchalternativet med 2 till 3 rekommenderas varmt.

Kontakt

Populära platser

här

Guider