Östermalms bästa lunchrestauranger

Stadsdelen Östermalm erbjuder det kanske mest varierande utbudet av lunchställen i Stockholms innerstad. Här huserar jobblunchande kollegor, hungriga shoppare och andra citybesökare. Alternativen är tillsynes oändliga och oavsett om du söker en prisvärd snabblunch eller lyxigare helhetsupplevelser finns något för dig. Använd dig av denna guide som en vägledare genom de restaurangtäts stråken kring Stureplan, Östermalmstorg, Karlaplan samt längst med Birger Jarlsgatan och Strandvägen.

Grodan

Grev Turegatan 16

En av Stockholms klassiska brasserier, i anrik miljö och trevlig servicenivå. Under lunchtid upplever du här en hög puls och klassiska rätter såsom Grodans fiskgryta och Biff Rydberg.

Strandvägen 1

Strandvägen 1

Här kan man förkovra sig bland amerikanska, franska och svenska smaker. Genomtänkt variation av dagens lunch som uppdateras dag för dag. Ofta lite festligare i slutet av veckan. En institution i innerstans restaurangutbud.

Vassa Eggen

Birger Jarlsgatan 29

Fantastiska grillrätter med väldigt bra råvaror. Det smakas och det syns att man är rädd om det som presenteras på tallriken. Går under benämningen steak house, och är ett mycket ambitiöst sådant. Dagliga specialare på lunchmenyn, men även dina ordinarie favoriter så som flankstek, argentinsk entrecôte och Wallenbergare.

Ling Long

Riddargatan 6

Asian-fusion-restaurang som huserar i Story Hotels lokaler på Riddargatan. Kreativ och lekfull meny som levererar överraskande kombinationer. Lunchtid serveras veganska luncher baserade på oumphs. I framkant på veganskt hantverk.

Montanari

 Grev Turegatan 56

Italiensk matglädje, innehåller noga utvalda och traditionella italienska rätter. Samtidigt finns alltid veckans sallad och vegetariska att tillgå.

Nybrogatan 38

Nybrogatan 38

Kvarterskrog på Östermalm men prisvärda luncher och god stämning. Köket hämtar inspiration från de sydeuropeiska och de svenska grytorna. Lunchmatsedeln bjuder på allt i från veckans omelett till veckans husman. Finns något för alla och garanti på att du lämnar lunchen som mätt.

Brasserie Bobonne

Storgatan 12

Ordet Bobonne betyder hushållerska på franska och visst tar personalen verkligen hand om sina gäster på bästa möjliga sätt. På menyn som skissas upp på krittavla hittar du klassisk fransk husmanskost som andas tidlöshet. Lunchmenyn upptaxeras varje vecka och affärslunchalternativet med 2 till 3 rekommenderas varmt.

Kontakt

Populära platser

här

Guider